Biznismap MK

02 3119-772

13322
Glavna slika

 

За нас

 

АТЛАНТИК КОМЕРЦ 

ИГРАЧКИ - ОЧИЛА - УКРАСИ - СААТИ - РАЧНИ ЧАСОВНИЦИ - БИЖУТЕРИЈА...

 

 • Трговија и продажба на најдбрите производи од групите:

  ИГРАЧКИ
  ОЧИЛА
  УКРАСИ
  СААТИ
  РАЧНИ ЧАСОВНИЦИ
  БИЖУТЕРИЈА
  ЧАДОРИ..

Гарантирано најдобар избор и цени за горенаведените производи.
Ако сакате успешен бизнис, единствената работа што треба да ја направите е да не посетите.
Имаме повеќе од 450 редовни клиенти од Македонија и регионот за кои се грижат 19 редовно вработени, во нашите простории кои што се состојат од :
Изложбен салон – 600 м2
Магацини – 1500 м2
Продавница – 250 м2
Нашата компанија е прва и најдобра во оваа дејност во Македонија.
Благодарение на изборот и квалитетот на производите АтлантикФМ е водечка компанија. Производите директно ги увезуваме од производителите кои се во Кина, Тајланд, Тајван, Индија, Бразил, Индонезија, Италија, Чешка, Грција, Србија и Црна Гора и Германија.

 

САЛОН ВО ТЦ СКОПЈАНКА - СУТЕРЕН!!!

ПОВЕЛЕТЕ!!

 

НАЈГОЛЕМ ИЗБОР НА ИГРАЧКИ И ДЕТСКИ И СЕМЕЈНИ БАЗЕНИ, РАЗЛИЧНИ ДИМЕНЗИИ, ЛЕСНА МОНТАЖА И ОДРЖУВАЊЕ!

ОДСЕГА И :

 • САДОВИ ЗА ДОМАЌИНСТВО
 • СЕРВИСИ ЗА РУЧАЊЕ
 • СЕРВИСИ ЗА КАФЕ, ЧАШИ ЗА СИТЕ НАМЕНИ
 • КОМПЛЕТЕН ПРОГРАМ НА ПРОИЗВОДИ ЗА ВАШИОТ ДОМ

 Гарантирано најдобар избор и цени за сите производи!  

 

АТЛАНТИК КОМЕРЦ 

ИГРАЧКИ - ОЧИЛА - УКРАСИ - СААТИ - РАЧНИ ЧАСОВНИЦИ - БИЖУТЕРИЈА... 

 

 

 

Контакт

ЈАВИ СЕ ТУКА!tel: 02 3119-772 91
bul. Kuzman Josifovski Pitu 17
02 3123 379

 

Галерија

128280.jpg
128281.jpg
128282.jpg
128283.jpg
128284.jpg
128285.jpg
128286.jpg
128287.jpg
128288.jpg
128289.jpg
128290.jpg
128291.jpg
128292.jpg
128293.jpg
128294.jpg
128295.jpg
128296.jpg
128297.jpg
128298.jpg
128299.jpg
128300.jpg
128301.jpg
128302.jpg
128303.jpg
128304.jpg
128305.jpg
128306.jpg
128307.jpg
128308.jpg
128309.jpg
128310.jpg
128311.jpg
128312.jpg
128313.jpg
128314.jpg
128315.jpg
128316.jpg
128317.jpg
128318.jpg
128319.jpg
128320.jpg
+

 

Мапа

ОДВЕДИ МЕ ТАМУ

© ATLANTIK KOMERC. Сите права се задржани.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Играчки за Деца: Видови и Соодветност според Возраст

Играчките играат значајна улога во развојот на децата, помагајќи им да учат, да истражуваат и да ги развиваат своите вештини. Од најмала возраст, играчките можат да бидат средство за забава и истовремено за едукација. Во продолжение, ќе разгледаме различни видови на играчки и нивната соодветност според возраста на детето.Видови на Играчки

Образовни Играчки
Образовните играчки се дизајнирани да го поттикнат когнитивниот развој на децата. Ова вклучува:

Пазли и загатки: Помагаат во развојот на логиката и решавањето проблеми.
Азбучни и бројчени играчки: Поттикнуваат учење на букви и броеви.


Играчки за Фина Моторика
Овие играчки го развиваат координацијата на рацете и прстите:

Градежни блокови: Помагаат во развојот на креативноста и фината моторика.
Играчки за редење: Поттикнуваат координација и прецизност.


Креативни Играчки
Креативните играчки ги поттикнуваат децата да изразуваат својата фантазија и креативност:

Боички и книги за боење: Поттикнуваат креативно изразување и прецизност.
Пластелин и глина: Обезбедуваат можности за моделирање и креативно создавање.


Социјални Играчки
Овие играчки поттикнуваат социјална интеракција и игра во групи:

Друштвени игри: Помагаат во учење на правила и тимска работа.
Кукли и играчки за улогирање: Поттикнуваат имагинативна игра и емпатија.


Физички Играчки
Физичките играчки го поттикнуваат физичкиот развој и активност:

Топки и спортска опрема: Поттикнуваат физичка активност и координација.
Играчки за надворешна игра: Велосипеди, скутери и лизгалки кои ја поттикнуваат активноста на отворено.


Играчки за Различни Возрасти

Играчки за Бебиња (0-12 месеци)

Во оваа возраст, играчките треба да бидат безбедни, едноставни и стимулативни:

Меки играчки и глодалки: Помагаат во смирување и стимулативно учење.
Мобили и музички играчки: Поттикнуваат визуелна и аудитивна стимулација.
Играчки за Мали Деца (1-3 години)


Играчките за оваа возраст треба да бидат интерактивни и безбедни за истражување:Играчки за Предучилишна Возраст (3-5 години)

Во оваа фаза, играчките треба да ги поттикнуваат когнитивниот и социјалниот развој:

Комплекси за градење и конструкција: Поттикнуваат логика и решавање на проблеми.
Креативни комплети: Боички, пластелин и уметнички материјали за креативно изразување.


Играчки за Основношколска Возраст (6-12 години)

Играчките за оваа возраст треба да бидат повеќе предизвикувачки и едукативни:

Научни и технолошки комплети: Поттикнуваат интерес за наука и технологија.
Друштвени игри и стратегиски игри: Развиваат логичко размислување и тимска работа.


Играчки за Тинејџери (12+ години)

Во оваа возраст, играчките треба да ги поттикнуваат интересите и хобијата на тинејџерите:

Комплети за моделарство и DIY проекти: Поттикнуваат креативност и вештини за ракување со алати.
Компјутерски и видео игри: Може да поттикнат когнитивни вештини и координација.


Играчките играат важна улога во развојот на децата, обезбедувајќи забава и истовремено поттикнувајќи го нивниот интелектуален, социјален и физички развој. Изборот на соодветни играчки според возраста и интересите на детето може значително да придонесе за нивниот раст и учење. Важно е да се изберат безбедни, едукативни и интерактивни играчки кои ќе им помогнат на децата да се развиваат и да уживаат во процесот на учење преку игра.

Ова се играчките кои ги нудат фирмите од оваа категорија: ANATOMSKO STOLCE MK, APOLLO IGRACKI, ATLANTIK DETSKI IGRACKI, ATLANTIK PRODAVNICA ZA IGRACKI, AVIONI IGRACKI, BAGERI IGRACKI, BARBIE IGRACKI MK, BASKETI ZA DECA SKOPJE, BAZENI ZA DECA MK, BEBE IGRACKI, BEBESKI IGRACKI, BEBESKI IGRACKI MK, BEN TEN IGRACKI, BIBI I BOBI IGRACKI, BUBAMARA IGRACKI, BURAGO KOLICKI MK, CHICCO IGRACKI, CIKO IGRACKI, DETSKI IGRACKI MK, DETSKI IGRACKI NA GOLEMO, DETSKI IGRACKI ZA VO DVOR, DETSKI KOLI NA AKUMULATOR MK, DINOSAURUSI IGRACKI, DRUSTVENI IGRI MK, DRVENI IGRACKI, DUBAK ZA BEBE MK, EDUKATIVNI IGRACKI MK, EDUKATIVNI IGRACKI ZA BEBE, EDUKATIVNI IGRACKI ZA DECA, ELEKTRICNI KOLI ZA DECA, GALAXY PRODAVNICA ZA IGRACKI, GUMENI IGRACKI, HELIKOPTER ZA DECA, IGRACKI BAGER, IGRACKI BEBE, IGRACKI BIBI I BOBI, IGRACKI BUBAMARA, IGRACKI BURAGO, IGRACKI CENA, IGRACKI NA BATERII, IGRACKI NA BATERII MK, IGRACKI NA GOLEMO, IGRACKI NA POPUST, IGRACKI OD HARTIJA, IGRACKI ONLINE MK, IGRACKI PERTINI, IGRACKI PLISANI, IGRACKI ZA BEBINJA MK, IGRACKI ZA DECA, IGRACKI ZA DECA 3 GODINI, IGRACKI ZA DECA 4 GODINI, IGRACKI ZA DECA NA GOLEMO, IGRACKI ZA DECA OD 1 GODINA, IGRACKI ZA DECA OD 2 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 5 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 6 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 7 GODINI, IGRACKI ZA DECA SKOPJE, IGRACKI ZA DEVOJCINJA, IGRACKI ZA IGROTEKA, IGRACKI ZA NA KREVETCE, IGRACKI ZA NA PLAZA, IGRACKI ZA NAD KREVETCE, IGRACKI ZA NOVORODENCE, INTERAKTIVNI IGRACKI, LAZALKA ZA BEBE OD SILIKON SKOPJE, LEGO IGRACKI MAKEDONIJA, LOGICKI IGRI ZA DECA, MASA I MEDO IGRACKI, PLISANI IGRACKI MK, PRODAVNICA ZA IGRACKI SKOPJE, PRODAVNICI ZA IGRACKI MK, PRODAVNICI ZA IGRACKI VO MAKEDONIJA, SPIDERMAN IGRACKI, TRANSFORMERS IGRACKI, TRICIKLI ZA DECA MK, TROTINET ZA DECA, TROTINET ZA DECA MK, VELOSIPEDI ZA DECA, VELOSIPEDI ZA DECA MK, VERO JUMBO IGRACKI, ZAMOK ZA DECA, ZASTITNI OGRADI ZA DECA,

ANATOMSKO STOLCE MK, APOLLO IGRACKI, ATLANTIK DETSKI IGRACKI, ATLANTIK PRODAVNICA ZA IGRACKI, AVIONI IGRACKI, BAGERI IGRACKI, BARBIE IGRACKI MK, BASKETI ZA DECA SKOPJE, BAZENI ZA DECA MK, BEBE IGRACKI, BEBESKI IGRACKI, BEBESKI IGRACKI MK, BEN TEN IGRACKI, BIBI I BOBI IGRACKI, BUBAMARA IGRACKI, BURAGO KOLICKI MK, CHICCO IGRACKI, CIKO IGRACKI, DETSKI IGRACKI MK, DETSKI IGRACKI NA GOLEMO, DETSKI IGRACKI ZA VO DVOR, DETSKI KOLI NA AKUMULATOR MK, DINOSAURUSI IGRACKI, DRUSTVENI IGRI MK, DRVENI IGRACKI, DUBAK ZA BEBE MK, EDUKATIVNI IGRACKI MK, EDUKATIVNI IGRACKI ZA BEBE, EDUKATIVNI IGRACKI ZA DECA, ELEKTRICNI KOLI ZA DECA, GALAXY PRODAVNICA ZA IGRACKI, GUMENI IGRACKI, HELIKOPTER ZA DECA, IGRACKI BAGER, IGRACKI BEBE, IGRACKI BIBI I BOBI, IGRACKI BUBAMARA, IGRACKI BURAGO, IGRACKI CENA, IGRACKI NA BATERII, IGRACKI NA BATERII MK, IGRACKI NA GOLEMO, IGRACKI NA POPUST, IGRACKI OD HARTIJA, IGRACKI ONLINE MK, IGRACKI PERTINI, IGRACKI PLISANI, IGRACKI ZA BEBINJA MK, IGRACKI ZA DECA, IGRACKI ZA DECA 3 GODINI, IGRACKI ZA DECA 4 GODINI, IGRACKI ZA DECA NA GOLEMO, IGRACKI ZA DECA OD 1 GODINA, IGRACKI ZA DECA OD 2 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 5 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 6 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 7 GODINI, IGRACKI ZA DECA SKOPJE, IGRACKI ZA DEVOJCINJA, IGRACKI ZA IGROTEKA, IGRACKI ZA NA KREVETCE, IGRACKI ZA NA PLAZA, IGRACKI ZA NAD KREVETCE, IGRACKI ZA NOVORODENCE, INTERAKTIVNI IGRACKI, LAZALKA ZA BEBE OD SILIKON SKOPJE, LEGO IGRACKI MAKEDONIJA, LOGICKI IGRI ZA DECA, MASA I MEDO IGRACKI, PLISANI IGRACKI MK, PRODAVNICA ZA IGRACKI SKOPJE, PRODAVNICI ZA IGRACKI MK, PRODAVNICI ZA IGRACKI VO MAKEDONIJA, SPIDERMAN IGRACKI, TRANSFORMERS IGRACKI, TRICIKLI ZA DECA MK, TROTINET ZA DECA, TROTINET ZA DECA MK, VELOSIPEDI ZA DECA, VELOSIPEDI ZA DECA MK, VERO JUMBO IGRACKI, ZAMOK ZA DECA, ZASTITNI OGRADI ZA DECA,

ANATOMSKO STOLCE MK, APOLLO IGRACKI, ATLANTIK DETSKI IGRACKI, ATLANTIK PRODAVNICA ZA IGRACKI, AVIONI IGRACKI, BAGERI IGRACKI, BARBIE IGRACKI MK, BASKETI ZA DECA SKOPJE, BAZENI ZA DECA MK, BEBE IGRACKI, BEBESKI IGRACKI, BEBESKI IGRACKI MK, BEN TEN IGRACKI, BIBI I BOBI IGRACKI, BUBAMARA IGRACKI, BURAGO KOLICKI MK, CHICCO IGRACKI, CIKO IGRACKI, DETSKI IGRACKI MK, DETSKI IGRACKI NA GOLEMO, DETSKI IGRACKI ZA VO DVOR, DETSKI KOLI NA AKUMULATOR MK, DINOSAURUSI IGRACKI, DRUSTVENI IGRI MK, DRVENI IGRACKI, DUBAK ZA BEBE MK, EDUKATIVNI IGRACKI MK, EDUKATIVNI IGRACKI ZA BEBE, EDUKATIVNI IGRACKI ZA DECA, ELEKTRICNI KOLI ZA DECA, GALAXY PRODAVNICA ZA IGRACKI, GUMENI IGRACKI, HELIKOPTER ZA DECA, IGRACKI BAGER, IGRACKI BEBE, IGRACKI BIBI I BOBI, IGRACKI BUBAMARA, IGRACKI BURAGO, IGRACKI CENA, IGRACKI NA BATERII, IGRACKI NA BATERII MK, IGRACKI NA GOLEMO, IGRACKI NA POPUST, IGRACKI OD HARTIJA, IGRACKI ONLINE MK, IGRACKI PERTINI, IGRACKI PLISANI, IGRACKI ZA BEBINJA MK, IGRACKI ZA DECA, IGRACKI ZA DECA 3 GODINI, IGRACKI ZA DECA 4 GODINI, IGRACKI ZA DECA NA GOLEMO, IGRACKI ZA DECA OD 1 GODINA, IGRACKI ZA DECA OD 2 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 5 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 6 GODINI, IGRACKI ZA DECA OD 7 GODINI, IGRACKI ZA DECA SKOPJE, IGRACKI ZA DEVOJCINJA, IGRACKI ZA IGROTEKA, IGRACKI ZA NA KREVETCE, IGRACKI ZA NA PLAZA, IGRACKI ZA NAD KREVETCE, IGRACKI ZA NOVORODENCE, INTERAKTIVNI IGRACKI, LAZALKA ZA BEBE OD SILIKON SKOPJE, LEGO IGRACKI MAKEDONIJA, LOGICKI IGRI ZA DECA, MASA I MEDO IGRACKI, PLISANI IGRACKI MK, PRODAVNICA ZA IGRACKI SKOPJE, PRODAVNICI ZA IGRACKI MK, PRODAVNICI ZA IGRACKI VO MAKEDONIJA, SPIDERMAN IGRACKI, TRANSFORMERS IGRACKI, TRICIKLI ZA DECA MK, TROTINET ZA DECA, TROTINET ZA DECA MK, VELOSIPEDI ZA DECA, VELOSIPEDI ZA DECA MK, VERO JUMBO IGRACKI, ZAMOK ZA DECA, ZASTITNI OGRADI ZA DECA,

Copyright Biznismap. All Rights Reserved.